Det uppstår alltid många frågor kring produkterna. Entreqs jordnings-produkter ersätter inte på något sätt säkerhetsjorden! dom hjälper till att dränera jorden från störande högfrekvent brus, ströspänningar och magnetfält som sprids både mellan de egna hifi produkterna men också från alla andra apparater i och utanför det egna hemmet. Syftet är att exempelvis få bort känslan av en filt mellan lyssnaren och musiken, öka upplösningen och ett sammanbundet musikaliskt tidsflöde.

 1. Hur använder man Entreqs jordning? Man tar en jordbox och kopplar en Eartha kabel till jordoxen baksida. Andra änden kopplar man till en ledig kontakt på den produkt man önskar dränera. Kontakt väljs efter behov. Entreq erbjuder alla upptänkliga kontakter.
 2. Hur väljer man ut sin jordningsbox? Dagens topp-produkter, Tungsten serien, är ett resultat av Mr Entreqs (mitt smeknamn) nyfikna sinnelag och ständiga experimenterande. En kort sammanfattning kommer att hjälpa er förstå denna fantastiska utveckling som han genomgått och hur man kan tänka när man väljer ut sitt eget Entreq system.
  • Till en början skapade han en liten, en stor och en gigantisk jordlåda. Här lärde han sig 2 saker: av den största lådan lärde han sig att dräneringseffekten kan bli för kraftig. Det behöver matchas mot produkten där dess vikt är en ledtråd, mer om det senare. Och experiment visade att det digitala helst separeras från det analoga.
  • Entreq tog sen fram jordboxar med separata delar, exempelvis min gamla favorit, Poseidon, som var uppdelad i 3 separata delar. Här trodde jag att idealet var uppnått. Dock upptäckte han att Poseidons 3 delar bara var separerade och inte isolerade från varandra. Delarna drog nytta av varandra. Man tappade kontrollen på kraften i jordreningen och separeringen av det digitala och analoga blev inte optimal.. Slutsatsen blev att isolera, inte bara separera,  boxarna från varandra.
  • Entreq löser detta i den nya fenomenala Tungsten serien. För det första är blandningen med Tungsten överlägsen de äldre. Serien består av 2 grundenheter som sen utgör byggstenarna för de större systemen: Pluton, Multitan Ten och Hero.  Jag kommer att dra upp riktlinjer, inte absoluta sanningar, för vad dom klarar av.
   • Den minsta, Ten Tungsten har en dräneringskontakt och kan via Eartha kabel anslutas till 2 produkter. Ten Tungsten väger 2 kilo  och lämpar sig för produkter med en sammanlagd vikt på 1-10kg.
   • Infinity Olympus Tungsten har 2 dräneringskontakter och kan via Eartha kabel kopplas till max 4 produkter. Den väger 9 kg och lämpar sig för produkter som tillsammans väger mellan 4,5-45kg. Den här jordboxen är så kraftfull att den i en kompromissituation, bättre klarar av att blanda digitalt och analogt än de tidigare boxarna.
   • Sen kommer vi till de avancerade lådorna: Pluton – Hero och  Multiten Ten. Alla tre systemen består av kombinationer av Ten Tungsten och Infinity olympus Tungsten boxar, alla isolerade från varandra!
   • Pluton; 3 st från varandra isolerade Olympus Infinity Tungsten.
   • Hero; 5 st från varandra isolerade Infinity Olympus Tungsten samt en Cleanus Tungsten som kopplas till ett vägguttag och förenklat uttryckt dränerar både ström och jord. Jordlådorna kan kopplas ihop med en T-link kabel för att höja effektgraden.
   • Multiten Ten; 10st Ten Tungsten + 1 Cleanus. Även här kan de separata Ten Tungsten boxarna kopplas ihop efter behov med hjälp av T-Link kablar för att uppnå den dräneringskraft man behöver för att hitta tätt balans.

Det lönar sig att prova sig fram vilka produkter som bäst lönar sig att dränera. Den vanliga elektroniken är naturligtvis uppenbar. Inte minst förstärkarens negativa högtalarkontakter för att komma åt både förstärkare och högtalare. DAC, dator, streamer, router etc. Och glöm inte Entreqs egna produkter såsom rack, strömlister och cleanus som alla har en fästpunkt för en Eartha kabel.

Övrigt

Butik
Sidofältet
0 objekt Varukorg
Mitt konto