Produkter

Spännande demo med Entreq Jordlådor

Spännande demo med Entreq Siver Minimus och Olympus jordlådor.

Vid testet användes Grandinote Shinai förstärkare, Marten Django L högtalare, MSB analog DAC samt Jorma No. 3 kablage. Musiken spelades från en Mac Mini.

Jag hade en mycket givande och lärorik demo med två nyfikna och naturligt skeptiska HiFi veteraner som med egna öron ville ta reda på om det verkligen finns någon substans i Entreqs jordlådor.
Vi började med att spela lite olika sorters musik för att vänja öronen vid ljudbilden i rummet. Detta utan någon jordlåda inkopplad. Sista låten vi spelade var Blood Sweat & Tears “You’ve Made Me So Very Happy” vilken av en ren händelse blev referenslåten i vårt test.
Jag hade själv erfarenhet av Silver Minimus från mässan i Köpenhamn. Förbättringen med jordlådan inkopplad var häpnadsväckande. I mitt showroom är skillnaden inte lika stor (även om mina gäster inte höll med). För att säkerställa en bra demo, i synnerhet då en kom långväga ifrån, hämtade jag Entreqs nya skapelse “Olympus”. Vid hemkomsten testade jag den. Jodå, den var värd resan på 25 mil!
Efter öronuppvärmningen satte vi i Olympus jordlåda med tillhörande Atlantis kabel. Jag fick frågan om jag hade ändrat volym. Men då volymkontrollen låg 5 meter bort kunde jag lugnt svara nekande. En filt hade lyfts från musiken. Musiken och instrumenten hade fått en helt ny frihet att sjunga. Det släppte ur högtalarna på ett underbart sätt och instrumenten fick sitt naturliga utrymme att spela och samverka utan att störa varandra. Inte minst basen fick en helt ny spänst, kontroll och djup som är minst sagt fascinerande. Rummet jag demar i kan vid vissa frekvenser fortfarande låta lite rumligt o bumligt. Detta tyckte jag minskade betänkligt.
Vi bytte sen till Silver Minimus jordlåda med tillhörande Apollo kabel. Vi upplevde fortfarande samma förbättring men i mindre omfattning. Dock framkon en spännande kommentar. Denna jordlåda kunde upplevas något varmare i sin framtoning där Olympus, trots att vi klassar den som många gånger bättre, upplevdes som mer analytisk.
Sen kom det som jag själv fascinerades allra mest av! Vi kopplade in båda jordlådorna samtidigt! Olympus till förstärkaren och Silver Minimus till datorns USB kabel. Även den var en Entreq kabel som man kan jorda.
Ah, harmoni. Nu smältes allt ihop till en underbar enhet. Musikaliskt högupplöst med mänsklig värme. Vad hade hänt med ytterligare en Olympus jordlåda kopplad till datorn???
Vi testade därefter fler kombinationer. Men den med Olympus till förstärkaren och Silver Minimus till datorn var den bästa kombinationen.

Jag vill varmt tacka mina gäster för en värdefull kväll!

Till alla er nyfikna: vi är helt eniga om att det inte går att föreställa sig vidden av vad en jordlåda erbjuder. Det måste man få en chans att uppleva.
Nils Rigeblad
Studiokoncept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *